Ak chcete zlepšiť úroveň článku pridajte komentár. Ak bude komentár informačne prospešný bude pridaný do článku.
tvorba web stránok

Viete, čo je pre kvalitný dizajn a tvorbu web stránok naozaj nevyhnutné?

Dobrý web design a tvorba web stránok vašej spoločnosti alebo firmy je dôležitým prvkom pri rozhodovaní zákazníka, či sa  ešte niekedy na vašu stránku vráti alebo nie. Web design by mal byť preto jednoduchý ale zato originálny, priateľský a nápomocný pre používateľa ale nie zbytočne otravný pri činnosti. Takýmito a inými charakteristikami vášho webu sa zaoberajú profesionálny web designéri.

Takže ako má vyzerať tvorba web stránok a aký má dobrý dizajn byť?

Správna tvorba web stránok by mala zákazníka na stránke jednoducho a pohodlne naviesť smerom k úkonom, ktoré chce na stránke vykonať. Takže pokiaľ je cieľom stránky predávať tovar online, zákazník by mal ľahko nájsť kategórie, do ktorých je tovar rozdelený, mal by jasne vidieť obsah košíka a nájsť zmluvné a doručovacie podmienky. Pokiaľ je cieľom stránky poskytovať informácie, tie by mali byť tiež jasne roztriedené, aby sa zákazník na stránke nestratil.

Vzhľad web stránky

Čo sa týka vizuálnej stránky, tvorba web stránok by mala byť jednotná na všetkých podstránkach. Základným pravidlom je, že čím menej štýlov písma a jeho farieb tým lepšie. Mnohí ľudia si myslia, že tvorbu web stránok tvoria obrázky a blikajúce a hýbajúce sa texty. To ani zďaleka neplatí. Kvalitná tvorba web stránok obsahuje najviac dva až tri druhy písma v dvoch farbách. Nemusíte sa báť, že stránka bude nudná keď sa vás designer spýta len na dve farby, ktoré chcete použiť. Nezabudnite, že keď si k tomu pridáte farbu podkladu a nejaký obrázok, farieb na stránke bude dosť.

Tvorba web stránok sa vytvára štandardne na mriežkovej štruktúre. Takto všetko vyzerá zarovnané a nikde nič nevytŕča. Logo vašej spoločnosti sa umiestni zväčša do ľavého horného rohu a pod alebo vedľa sa umiestni menu podstránok. Web designéri vytvorili tieto nepísané pravidlá na základe pozorovania správania zákazníkov na stránke a snažia sa im teda vyhovieť. Pokiaľ teda sami nemáte presnú predstavu o webe svojej spoločnosti, spoľahnite sa web designérov, ktorí najlepšie vedia ako prebieha tvorba web stránok, ako navrhnúť dizajn tak, aby sa zákazníci radi na stránku vracali.

Ak chcete zlepšiť úroveň článku pridajte komentár. Ak bude komentár informačne prospešný bude pridaný do článku.

Pridaj komentár